the secret history po dvoch týždňoch



Kupovať knihy podľa obálky a vety "Donna Tartt vraj píše dosť dobre" je celkom risk. Ak sa do toho primotá ešte pokazený test a túžba zlepšiť si náladu, tak je impulzívna kúpa knihy u mňa samozrejmosťou. A tentokrát sa to oplatilo. 

Píšem recenziu s  časovým odstupom, aby som vedela, či aj po niekoľkých dňoch bude dojem rovnaký. Nie je. Je omnoho silnejší.  


3 knižné minirecenzie II.





Nakopili sa mi knihy, o ktorých sa dá niečo málo povedať. Lebo k niektorým treba povedať viac  a  k iným menej. A navyše prichádza jar, čas, kedy sa už dá čítať v záhradách a parkoch alebo na balkónoch a terasách. Prichádzam teda s tromi knihami, ktoré sa možno pridajú aj na váš jarný reading list.


nadchnúť sa pre knihu

 
Názov. Call Me By Your Name / Autor: André Aciman / Rok vydania: 2007 / Počet strán: 248


Sú knihy, ktoré prečítate a zostanú na poličke. Sú knihy, ktoré neprečítate. Sú knihy, ktoré prečítate a nezapamätáte si ich. Sú knihy, ktoré zostarnú s vami a knihy, ktoré budu naveky mladé.

A potom je tu Call Me By Your Name. 


ťažko stráviteľný homár

The Lobster / 2015 / dir. Yorgos Lanthimos/ 119 minút / hrajú:  Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Whishaw, John C. Reilly, Léa Seydoux... / ČSFD: 66% / Photo © Haut et Court

Predstavte si svet, kde nikto nemôže byť sám a každý si musí nájsť partnera. A ak si ho nenájde, zmení sa na zviera. Film gréckeho režiséra a scenáristu  Yorgosa Lanthimosa zachytáva presne takúto budúcnosť.   Ale hovoríme naozaj o budúcnosti?

credits

header: drawing of a book: http://www.freepik.com/

Odporúčaný príspevok

lo-li-ta

V jednej ruke káva a v druhej Lolita, vydanie staršie ako ja sama a ten obal, ktorý si pamätám ešte z detstva. Nabokovova Lolita ve...

Celkový počet zobrazení stránky